iI-íÍ betű 2.nap rögzítés

tizenötödik nap
iI-íÍ betű
rögzítése

Már egész  változatos  betű sort tudunk összeállítani  a "blattoláshoz" a tanult  betűkből.

a  á  i  ó  ő  ö  á  í  o  a  i   í   á   o   ó   ö  i  á  í   ö   ó   í  i  o  ö   i  i  ő  á   a  ó  o  ö   stb...

iá   oá   ai   ió  aá  áö  io  oi   áö  aó  áó  ií  áí   oá   őö   óö  ia  ái   ői  ia   aó   őa  öí   iáí  öió  óáí  ióö  áio  iáó   iao   íoí  áió   oiő   óöi  áió oiá  öái  oía  iöa  aiő  ióa  aiő  öai  áai  oió  iöá  aió  íai aóo öáa  iőá   stb..

A képmontázs  újbóli  megnézése  és  a szógyűjtemény felelevenítése során  megkérdeztem ismerik-e az ibolyát? Falusi gyerekek  lévén persze beugrott nekik, hogy tényleg  van  ilyen virág tavasszal.
A mai  napnak egyik vezérfonala az ibolya, verssel , zenével, festéssel.
Weöres Sándor  több verében is  ír  erről a szívet melengető virágról.
S persze azonnal meg is akartam velük osztani  élményeimet Sebő Ferenc feldolgozását, (akkor még bakelit lemez, magnó felvétel segítségével, ma már azonban csak  két kattintással elérhető a számítógépről  mindez)
Sebő Ferenc
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/ApCCms4cxr0?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
 


Zene hallgatás  közben  nagyon jól lehet a   rajzolásos , - pl a  zenével szöveggel kapcsolatosan, - vagy   betű keresős  feladatokkal haladni.
 
Természetesen a korábbi,  saját képes  betű oldal sem maradt el, de már ott is az összes   ismert  betű beragasztásával  fejlesztve.
 
A már ismert  bekarikázós feladatot kicsit megváltoztattam,, mert itt már  az összes  ismert magánhangzót kell bekarikázni és a lap alján lévő  területekre  be is írni . Ezzel egy  leltár jön létre, amit könnyű ellenőrizni is.
 
 
Az olvasási gyakorlat sem maradhat ki a napból. Mégpedig már  3 betűs  betűkapcsolatokkal is  bővítve.  Viszont az 1. feladat elvégzésért  itt már csak egy napocskát   adtam (azaz  nem soronként , mert eddigre ennek a feladatnak az elvégzése  már nem okozott komolyabb gondot senkinek., legfeljebb gyakorolni kellett még egyszer -kétszer ahhoz, hogy az egészet el tudja jó szinten olvasni.)


S ne  feledkezzünk meg ma sem a tapogatós betűkkel  történő gyakorlásról sem.