Számok varázsa: 2 ( a kettő) fogalma

A kettő az első olyan  mennyiség ahol már  kapcsolatokról, viszonyokról van szó. (testvéri, baráti, szülő-gyermek ) Ezekhez  természetesen érzelmek  is tartoznak.

A későbbiekben majd ide kapcsolódik vissza  a párba rendeződés,  a páros számok is. Olyan mennyiségünk és egyben prím számunk, amely a matematika számos területének meghatározó eleme  lesz. (páros/ páratlan számok fogalma, oszthatóság,  hatványozás, kettes  számrendszer.... stb.) Ezekre  ugyan most még  semmi szüksége tanítványunknak,gyermekünknek de jól jelzi, hogy nem akármilyen  változás  elindítója ez a mennyiség.
Ezért ne  elégedjünk meg  5-6 képpel, a gyerek gyűjtésében, ragaszkodjunk a  9-10  kép begyűjtéséhez.
 
 A számoldal kép montázsával történő megismerkedés az első lépés.

Miből van kettő  (vagy két  dolog ) a képen?

két kisgyerek megy kanállal a kezében
két kanál
két tojás
két fiú áll egymás mellett
két talp
két ember telefonál apuka meg a kislány
két telefon kagyló
két sárga pötty
egy anyuka meg egy kislány  a biciklin ők is ketten vannak

Ezzel máris  áttérünk egy fontos részhez - amely később sok problémát okozhat, ha itt az elején  nem szentelünk rá elég  figyelmet - a bontás fogalmára.

Míg az 1-nél  ilyen  problémával nem találkozhattak, innentől ez  folytonosan megjelenő jelenséggé válik.

Két gombóc  fagyi az két gombóc fagyi, Mennyiségileg!

De ízében-színében az lehet két  különböző, vagy két azonos   gombóc is. S  nagyon  nem mindegy hogy adott esetben milyen 2 gombócból áll össze, ha ő kapja.

Ezért  amikor majd Ő keresi magának a  képeit az újságokból, prospektusokból, a saját könyvébe , bizonyosan  fog  olyan megoldással előállni ahol pl. két  különböző színű  vagy mintájú labda, csoki vagy bármi adja ki a kettőt mennyiségileg.

Ezzel  átlép egy következő gondolkodási szintre a halmaz alkotásra. Persze ezt neki nem kell megmagyaráznunk, ráér  még  ezt  a fogalmat megtanulni,   nevesíteni, csak az a fontos, hogy  gondolkodásában - választásában megjelenik az 1+1=2 összefüggés a 2 kapcsán. Tehát két különböző dolog együttesen egy új mennyiséget adhat.
 
A munkáltató oldalon  felülre természetesen a 2-es  számjegyeket kell kivágni és  beragasztani az újságokból,  alá, - és a további üres lapokra ha kell-  a   kettő mennyiségének megfelelő  képeket.
A körvonalazott 2-es számjegy a jobb felső sarokban pedig  a számjegy többszöri beírására való  terület