a Mi ÚJSÁGunk 5. szám

1990. júniusa. 4. osztályos tanulóimmal a  tanév  végére, és a búcsúra készülünk. Felső tagozatosak lesznek. Ekkor még nem tudtam biztosan, hogy a következő évben is  taníthatom-e  Őket?
 
S bár csak két évet   voltunk együtt, de micsoda két év  volt az!
 
Mindenből valahogy extrán jutott . Bánatból és örömből  is egyaránt. Az osztály fele  kollégista volt - az utolsó ilyen osztályom. ( A következő tanévben már nem indul elsőben  un. "intézetis osztály", mert a 30 éve működő Erdészeti Nevelőotthon már nem vesz fel elsősöket.  )

Az soztály, Ők mindannyian együtt  adtak  hitet, erőt, kitartást  a további  Freinet  adaptációs munkámhoz, későbbi Freinet osztályaimhoz.
 
Két verssel kezdem, - az újságból   írtam ki, tehát az ő írásaik.. Szövegén  nem változtattam,  csak "formába öntöttem". Remélem nem bántom meg vele  íróját. Képei, szavai  elbűvölnek ma is. S ez csak úgy kifolyt tollából, minden erőlködés nélkül. Jött magától!

Gyémántszárnyakon,
a lány kibontott haján
Suhog az angyalsereg

Égen szikrázó hópehely
Mint dércsípte vidék
Végtelen füstölő köd
Páratündér pityereg

Csillagváros ringat
Vidám, ezüst álmú időt
Halkan, csoda közepén nézem.

Hajnal száll messzi
Szétgurult gyöngyök,
Lehelet könnyű. őszi arany ménjein
Éjféli fiú csenget
 
 A másikat azért, mert  oly egyszerű és tiszta, minden  sallangtól mentes, őszinte vers, hogy  ezzel bűvöl el.

Éjjel


Éjjel 11-kor jó sötét volt
És ébren  vagyok még
Lépteket hallok.
Felkiáltok.
-Hé,  ki az ?
-Mi keresnivaló itt?
Félek!
Nem válaszolt senki sem-
 
S akkor itt az újság teljes  terejedelmében







Voltunk  színházban is közösen. Esti előadáson. Az  azóta legendává vált " A  PADLÁS" -t  néztük meg, 1989 őszénvagy  '90 taaszán , ami hatalmas  élmény volt mindannyiunk számára. Legtöbbjük akkor volt életében először  színházban. 
Erre  az előadásra utal az én lapom. ( Akkor még nem volt   Yuo Tube, hogy belenézhessünk bármikor ha kedvünk tartja. https://www.youtube.com/watch?v=K_MiZ3UD63k)

https://www.youtube.com/watch?v=zqZKsmXItjI