Írott betűk tanítása Freinet-s gyakorlatomban 9.rész: t-ty-ly-ny-gy

A"t" betű megtanítása  nem  okoz nehézséget, így ehhez  párosítottam  az y-os  kétjegyű mássalhangzókat. Így  a gyakorlására bőven nyílik most mód. Különösen, annak gyakorlására,  hogy e  betűk 3 sor terjedelműek.
 
 
 
Nekem nagyon bevált az  A4-es méretű vonalas  füzet  használata.
 
 A gyerekeknek is  volt   egy - ami az " írás könyvük" lett végül, s én is egy ilyen füzetet használtam fel a betűk, szavak  feladatok előírása. Amelyet aztán  fénymásolatban kaptak meg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nézve  unokáim  8-10 kg-os táskáit, amelyekkel nem egyszer  2 emelet is meg kell mászniuk, elfog a szomorúság. Hová lett a gyerekek  a tisztelete, megbecsülése, terhelhetőségük mértékének figyelembe vétele?
 
 
 
 
 
Változatlanok továbbra is  a  feladatsorok
 
átírás-önálló betű alakítás
másolás
nyomtatottról írottra 
tollbamondással
 
 2 megjegyzés:

Zsuzsa Kóra írta...

Kedves Érdeklő! Ha Önnek valami nem igazán érthető bejegyzésemben, kérem írja le a megjegyzésben , hogy segíteni tudjak. Köszönöm a pozitív visszajelzéseket is, remélem hasznos lesz az Önök számára

Hajnalka Pappné Horváth írta...

Kedves!
Lehet hogy most butaságot kérdezek, de hogyan kell írottan a kis oe betűket összekapcsolva helyesen leírni? A fordítottját tudjuk, de ebben nem vagyunk biztosak, csak sejtjük és nem akarjuk rosszul begyakoroltatni a gyerekkel.

e-mailom: horvath.hajnalka1@gmail.com

Köszönöm!