Instant betűtanulás 18.rész tT betű

A  betűk kétharmada közelébe érve már kezd " önjáróvá válni" a betűtanulás folyamata a gyerekekben.
Ha eddig  ragaszkodtunk ahhoz ahhoz 3 szabályhoz, ami minden   kártyán  megjelent:
  • pontosan  azt olvasni ami oda van írva
  • kiválasztani az értelemmel bíró szavakat és az értelmét megmagyarázni
  • valamint elvégezni a felkínált rajzos, technika feladatokat (betű gyűjtés, hangzó azonosítás a szóban, rajzolás stb)

akkor minden  elkövetkező új betűt nagyon kicsi  segítséggel, magabiztosságot szerezve  eddigi  munkájából,    el tudja végezni a gyermek, S megtanul elolvasni bármilyen  szöveget. Hiszen tudja, hogy  hogyan segítsen magán hogy  munkája  jó színvonulú legyen.
  • szótagolással, 
  • értelmezéssel, kérdezéssel, és 
  •  gyakorlással,  
Már tudja, hogy vannak olyan betűk ahol a kis és nagy betűk  csak méretben különböznek, míg más  esetben teljesen eltérőek, s ezt meg kell minden esetben tanulni. 

Mivel az utolsó harmadban sem változik ez a struktűra, a követezőkben már nem fogok hozzá útmutató  modatatokat írni. A kártyákon miden  rajta van, csak el kell végezni a feladatokat, különösen figyelve, hogy nem elegendő az egyszeri olvasás. Addig kell gyakorloni amíg az felolvasva jó színvonalú nem lesz.
Ahogy  gyarapszik a tanult mássalhangzók száma, exponenciálisan nő az értelemes  szavak, mondatok mennyisége is, úgyhogy látszik, hoyg kitárul  számára   a világ. S maga is  megéli, hogy  a munkájának eredménye  bármit elolvasni tudó világ. Ugyanúgy  elér valmi   anygon váűgyott   változást az életében, mint a felállás, a beszéd  megtanulásásval. Jelentőségében is pont ehhez mérhető a befektetett munkája és annak eredménye is. Egy olyan minőségi változás az életében ez,  amihhez a későbbiekben csak az igazán fontos   események, dolgok mérhetők. 

A  fényképeket  praktikus lementeni és úgy kinyomtatni.
Ez szabadon megtehető, ugyanakkor a módszer , az összes  tartozékával együtt
 szerzői jogvédelem alatt áll, így 
  kereskedelmi forgalomba nem hozható , 
csak magáncélra használható!