eE betű második nap rögzítés-gyakorlás

huszonharmadik nap
eE betű
rögzítés-gyakorlás

ei  oi  úe   eá  üa   eű   aó   óe   öa   eu   űe   öe   ui   áú   ie   eó  ae   üe   uá  ea   stb...



Tegnap az elefánt  és egér  volt a fő téma , ma  a montázson nem  szereplő két fogalom az egy -mint mennyiség- és az erdő lesz a vezérfonala a kiegészítő tevékenységeknek. De először  a  gyakorló lapokról.

Ismételjük  először is át  tegnapi szavakat és próbáljuk kiegészíteni a gyerekek szókincsével még
Ha valaki  olyan településen lakik ami E-vel kezdődik, adott a felvétel ebbe  listába,  Eger, Egerszalók. Esztergom ....
vagy pl.  az Erzsébet-híd  budapestieknek.
Vannak nevek is amik ha ismertek ( Elvira, Elek...) kerüljenek  be a listába, csakúgy mint olyan szavak mint pl. első, elsős, evőeszköz, erdő,egy,

Freinet-s osztályaimban  ezen a napon  kezdtem  el tanítani a számjegyek írást  az eggyel kezdve, s  innentől voltak kimondottan matematikai foglalkozások is. Az eltelt  hetekben ugyan folyamatosan  számlálgatniuk kellett pl. a beragasztandó  betűk mennyiségét, relációkat , halmazokat  alkottak a betűkhöz kapcsolódva,de  a számokkal írott formában még  nem találkoztak. Itt azonban megkezdődött számukra  a kimondottan matematikai  foglalkozások sora is. Azzal, hogy  miből van EGY?
 
A napi gyakorlásból  most sem maradt ki saját  "hívókép' megrajzolás,  a kicsi és nagy körvonalazott betűk   beszínezése, és  az olvasási feladatok sem Csakúgy mint a   taktilusos rögzítés sem.
 
 
 
 

 
 Hol  hall +e+ hangot elején, közepén, végén) ?

A szavak: eső, esernyő, első, szekrény, szerelő




Erdő  festése, rajzolása,  képeslapokból montázs
S míg  festenek, rajzolnak  szóljon az Ének az esőben.