bB betű rögzítés

negyvenedik nap
bB betű
rögzítés
 

Bemelegítés

ü á  bo  be  e  Á  mi  ám  U  űb bó bő  E  m  B  ob me  Mú  bi  ib  Ó  é  ű  ám  bá  be éb  ém   A   i   I   im   Imi  ba   ba-ba  stb...

A mai óvodás, kisiskolás korosztály egyik kedvenc   mesehőse  Bartos Erika : Bogyó és Babócája. Indítsunk  egy-két epizóddal a nagy  választékból. Igazából nem lehet rosszul dönteni, mindegyik kellemes élmény lesz a gyerek számára. Hamár a  bB az új betű: A  barátság  címűt például.

http://www.youtube.com/watch?v=mEaMIFtHUbI

A  közös  filmnézés jó  alkalom arra, hogy  beszélgessünk kicsit az Ő barátság élményeikről. Kik voltak az óvodában a barátaik, és  miért épp arra a társukra, esett a választásuk? Ajánljuk fel, hogy le is rajzolhatják  a bB betűs  oldalukra. Akinek nincs  barátja, barátnője, vagy jobban szeretné az imént látott  Bogyót és .vagy  Babócát  megörökíteni magának  az is tökéletesen   megfelelő természetesen.
 Amiből majd  megszületik minden gyereknek a saját , önálló  bB-betűs lapja: rajzokkal, kivágott képekkel.
 A bB betű rögzítése,   az olvasás gyakorlása  fontos  feladat, csakúgy mint a  a tapogatható betűkkel  való játék  folyamatos  fenntartása . Ha marad  egy kis idő érdemes  elkezdeni bővíteni vagy akár lecserélni az autós játék (mM betűnél készített) rendszám tábláit most  B betűsökre.
 (BIA 03, EBU 12, MBI 01, stb...)
 
Akik készen vannak az alábbi gyakorló lap feladataival és az eredményességéről meggyőződtünk, egy külön helyen- ami másokat nem zavar - adjunk  módot a  szg animációban feldolgozott, vagy  könyvalakban meglévő  Bogyó és Babóca mesék nézegetésére. Persze nem a feladatok helyett.