1. gyakorló nap

huszonhatodik nap
magánhangzók  gyakorlása
 
 
Már az eE betűnél említettem, hogy  új terület a számok  írása és  mennyiség fogalma  kerül majd  előtérbe. Íme! Amíg a magánhangzók ismerete  tudássá érik, azaz  jelenlegi  gyakorlási, ülepedési fázisban  a számok írása  kerül előtérbe  a műveletek jeleivel fogalmával.
Ehhez is   készítettem számokként kép oldalt és gyakorló oldalakat, s bővebb ismertetőt is,   amelyet  korábban már   a  http://diszcalkulia-lexia.blogspot.hu/ oldalon leírtam
Itt csak a napoknak megfelelő  elemeket  mutatom be
Miből van egy?
természetesen a  NAP-unkból és földünkből no meg  önmagunkból. Igaz  egy  fecske nem  csinál tavaszt , de  milyen  jó ha meglátjuk az elsőt.
Egy csepp víz a levélen,  s folytatható a sor.
Különböző színű és nagyságú egyes, s még hasznos ötleteket is  ,hogyan készíthetünk fa ágból, papírból, festékkel  saját   sárkányt, vagy  ping - pong labdából és papír csíkokból Napot  magunknak.
A körvonalas  egyes  azt a célt szolgálja , hogy benne  haladva a ceruzával sokszor   le lehessen írni az egyest  Ügyelve  persze a kezdő pontra.
A számokkal  teleragasztott lapból pedig kivághatóak  -most éppen  az egyesek, hogy bekerülhessenek a Nap mellé.
Az alatta lévő  üres terület pedig saját  gyűjtésük helye. Újságokból kivágott elemekkel. Itt még a kép gyűjtésen és  szám írásán kívül más dolguk nincs  a gyerekeknek