Cica - projekt



Ez a projekt is egy véletlen  folytán jött érte. Az osztály egyik tanulóját megkedvelte  egy családjától elkóborolt kiscica az iskola udvarán. s bekerült az osztályterembe. 

Az nyilvánvaló volt számomra, hogy nem tarthatjuk meg "osztály-cicának", másfelől viszont  csak egyszerűen "kitenni " az életünkből sem lenne jó. Tehát a feladat számomra az volt ebben a helyzetben, hogy teret -lehetőséget adjak arra, hogy érzéseiket, gondolataikat, ismereteiket megoszthassák egymással. Így jött létre a Cica projekt, amely  végül is egy könyvet:a Cica könyvet hozta  létre. Oly szerteágazóan, amilyent korábban - hagyományos pedagógia rendszerében- nem éltem meg. Nagyon jól mutatja  ez a  Cica könyvünk a projekt mibenlétét. A  divergens gondolkodás fontosságát  a tanulás  folyamatában.

 Az alig pár hónapja megismert  grafikonos ábrázolást  itt már saját  maguktól találták ki annak  ábrázolására, hogy  milyen színű cicákat ismernek.

Nagyon szép írások, festmények születettek a cicához kapcsolódó élményeikről.  Sőt az egyiptomi kultúra ide  vonatkozó területei is bekerültek  a projektbe, csakúgy mint a különböző dalok, játékok,bábok készítésének módjai. 


A teljes  könyv és  a projekt részletei az alábbi bejegyzésben megtalálható

http://freinetnk.blogspot.hu/2012/12/cica-konyv-1oszt.html