Kézügyben lévő segítség

A segítség mindig közel  van   a Freinet pedagógia alkalmazásakor, hiszen a környezetre épít, ahhoz kapcsolódik, Szűkebb és tágabb értelemben is.

A'90 évek meghozták a világlátás időszakát. Ami  10 évvel korábban még elképzelhetetlen  volt egy átlag  falusi gyerek  számára , az ekkor már élvezhetővé vált  valóságában, vagy legalábbis  a színes tv, képernyője által.
 
Így egy utazási prospektus  képeire  építő nyelvtan feladatsor kézenfekvő megoldás volt számomra, a gyűjtsünk igéket, mellékneveket, főneveket feladatának inspirálására. Egyébként is kell  mindig valami  indító "lökés", a kissé unalmas  feladatokhoz. A szófajokba való rendezés  elsajátítása  sem megy  egyik napról a másikra. Sok szót kell  végigvizsgálni ahhoz, hogy rögzüljön, készség szintűvé váljon. E nélkül viszont egy  évvel később (negyedikben)  esély sincs  a mondatrészek fogalmának elsajátíttatására.
 
Mamár valószínűleg még szebb  még érdekesebb képek kerülnének a lapra. Követve  az aktualitásokat.  S persze lehet ezt kivitelében szebben,  formázottan is  megvalósítani. A feladatokon viszont nem  változtatnék. Azokat időtállónak érzem  most is.